Image

Laat je leerlingen spelend oefenen met alle schoolvakken

Als leerkracht kun je Squla ook in de klas gebruiken. Verrijk je lessen op een creatieve manier met de digitale quizzen en games. Gebruik Squla klassikaal of juist individueel. Zo kun je een leerling extra ondersteuning geven, of juist meer uitdaging bieden. In de klas is Squla altijd gratis. Dus registreer je nu en start direct!

In de klas is Squla altijd gratis!

Squla is een online oefenprogramma voor kinderen in groep 1 t/m 8. Met leuke quizzen en games oefenen ze met de lesstof van school. Want als kinderen ergens plezier aan beleven, blijft het beter hangen! Oefen met je klas van 8.30 tot 15.00 uur onbeperkt met alle schoolvakken; individueel, klassikaal, of op het digibord.

Squla is een aanvulling, bedoeld als ondersteuning bij het lesgeven, om leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo te stimuleren. Squla gelooft dat dit voor elk kind beschikbaar moet zijn. Daarom kunnen leerkrachten gratis gebruik maken van Squla in de klas. Benieuwd? Schrijf je in en start vandaag nog!

3 voordelen van Squla in de klas

Image 1

Favoriet bij kinderen

De leuke spelletjes als bubbelprikker en katapult zijn al jaren favoriet bij kinderen. Of daag andere klassen uit met Klassenstrijd!

Image 1

Op tablet, desktop en digibord

Squla werkt eenvoudig op alle apparaten, ook op het digibord.

Image 1

Wisselende themaquizzen

Elke maand staan er nieuwe quizzen online die inspelen op actuele thema’s, zoals van WNF en Nieuwsbegrip.

Alle vakken voor alle groepen

Met Squla oefen je met alle vakken van groep 1 t/m groep 8. In elk leerjaar is Squla anders. Zo hebben de quizzen in de onderbouw extra veel beeld en geluid, terwijl in de bovenbouw alles wat serieuzer wordt. Ook wordt het vakkenpakket steeds verder uitgebreid. Lees hier meer over de vakken.

Duizenden kinderen én leerkrachten gebruiken Squla al

Leerkrachten gebruiken Squla in de klas

Kinderen spelen Squla op school

Scholen gebruiken Squla

Iedere leerling oefent op zijn eigen tempo en niveau

Op Squla stel je eenvoudig het groepsniveau van je leerlingen naar boven of naar beneden bij. Bij sommige vakken, zoals rekenen en Engels, zijn de vragen adaptief en past de moeilijkheidsgraad zich automatisch aan aan het niveau van de leerling. Zo oefent elk kind op zijn eigen niveau en blijft leren leuk.

Sluit aan op de lesstof van school

Squla is ontwikkeld door educatieve experts en game-developers. Hierdoor zijn de quizzen niet alleen heel leuk, maar zijn ze ook volledig in lijn met de onderwijsdoelen die door de overheid gesteld zijn. De quizzen en games sluiten aan op de lesstof van school. Veel leerkrachten gebruiken Squla al in de klas. Meer dan 600.000 basisschoolleerlingen maken er op dit moment gebruik van.

Extra-curriculaire vakken

Heeft een leerling wat meer uitdaging nodig? In Squla zitten
leuke extra’s waarmee je de kennis van je leerlingen verbreedt, zoals talen, 21st century skills of de themaquizzen uit Checkit!

In Checkit! spelen ze leuke quizzen over thema’s als het nieuws, de ruimte, red de bij of de Kinderboekenweek. Zo maak je je leerlingen niet alleen bewust van wat er in de wereld speelt, maar oefenen ze ook tegelijk met meerdere vakken.

Ook gratis Squla in de klas gebruiken?
Meld je nu aan en start meteen!

  • Maak eenvoudig één of meerdere klassen aan.
  • Voeg de leerlingen toe aan je klas. Zij krijgen automatisch het groepsniveau toegewezen waarop jouw account is ingesteld, maar je kunt dit per leerling aanpassen.
  • Iedere leerling krijgt automatisch een eigen nickname en wachtwoord. De inloggegevens staan in je account.
  • Je kunt voor alle leerlingen zien hoelang ze gespeeld hebben en hoeveel vragen ze goed hebben beantwoord.
Wordt je BRIN-code niet herkend? Stuur dan een e-mail naar klantenservice@squla.nl, met daarin je naam, de naam van je school en het BRIN-nummer van je school.

Door op ‘Aanmelden’ te klikken ga je akkoord met onze bewerkersovereenkomst en voorwaarden leerkrachten.

Heb je nog vragen?

Staat je vraag er niet tussen of heb je al een leerkrachtaccount? Bekijk dan onze uitgebreide FAQ’s.

Squla kan gespeeld worden op de computer en op het digibord. Ga naar de website om in te loggen.

Op de tablet en mobiel kan er worden geoefend met de Squla-app. De app is gratis te downloaden in de Appstore.

Om op Squla te kunnen oefenen is er een stabiele wifi-verbinding nodig. Onze website functioneert het best op een moderne browser, zoals Google Chrome of Mozilla Firefox.

De Squla-app is compatibel met alle tablets met Android 5.0 of hoger of iOS7 of hoger.

Je leerlingen kunnen op hun gratis accounts van 8:30 – 15:00 uur oefenen op Squla. Het is na schooltijd niet meer mogelijk om op de gratis leerlingaccounts in te loggen.

Als leerkracht heb je 24/7 toegang tot de oefenstof van Squla. Op deze manier kan je samen met Squla je lessen voorbereiden. Je kunt oefenen op Squla door te klikken op de knop ‘Speel Squla’. Deze staat rechtsboven in je Squla in de klas-account.

Let op: wanneer je via de knop ‘Speel Squla’ inlogt, dan wordt er geen voortgang bijgehouden in je Squla in de klas-account. Wanneer je de voortgang van je leerlingen wilt volgen, dan adviseren wij hen met hun eigen nickname en wachtwoord in te loggen op Squla.

Heeft jouw leerling al een betaald thuisaccount en wil je graag zijn/haar voortgang volgen? Dan kun je dit thuisaccount koppelen aan jouw Squla in de klas-account.

Alle klassen die je op Squla aanmaakt, zijn voorzien van een klassencode. Deze code is te vinden onder ‘Mijn klassen’. Klik op de naam van je klas en je ziet links bovenaan het blauwe vak, onder de naam van jouw klas, de klassencode staan. Deze code kan je geven aan de ouder van de leerling die je graag wil toevoegen aan je account.

De ouder kan via het ouderaccount in het profiel van de leerling de klassencode invullen. Zodra de klassencode in het profiel van de leerling (via het ouderaccount) is opgeslagen, wordt het betaalde account toegevoegd aan je klas. Op deze manier kan de leerling op zijn/haar eigen betaalde account op school oefenen en kunnen zowel jij als de ouders de voortgang van de leerling volgen.

Let op: hierdoor wordt het betaalde account van de leerling niet gekoppeld aan zijn/haar gratis schoolaccount. Dit is uitsluitend een koppeling met het dashboard van het Squla in de klas account. De gespaarde munten op het schoolaccount van de leerling kunnen om deze reden niet worden overgezet naar het betaalde thuisaccount.

Dienst Uitvoering Onderwijs wijst een brinnummer toe aan iedere basisschool in Nederland. Op deze manier staan de scholen ook in ons systeem geregistreerd.

Weet je het brinnummer van jullie school niet? Vraag het dan even op bij de administratie of het bestuur van de school waarop je werkzaam bent.

Heb je wel het brinnummer van je school, maar heeft Squla je school niet gevonden? Dan vragen we je een mail te sturen naar klantenservice@squla.nl met daarin de naam en de locatie van de school. Wij voegen deze dan alsnog graag toe aan ons systeem!

Dat kan natuurlijk altijd gebeuren! Gelukkig kan je altijd een nieuw wachtwoord aanvragen op onze website. Dit kan via deze link: leukleren.squla.nl/aanvragen/wachtwoord.

Als je hier je nickname invult, dan wordt er een e-mail gestuurd naar het e-mailadres dat aan jouw account is gekoppeld. In deze e-mail staat een link waarmee je je wachtwoord kunt aanpassen.

Ben je ook je nickname ook vergeten? Je kunt je nickname hier opvragen. Als je hier je e-mailadres invult dat je voor Squla gebruikt, dan sturen wij een e-mail met daarin jouw nickname.