Image


TaalExtra voor kinderen met spellingproblemen

Merk je op dat sommige leerlingen in de klas meer moeite hebben met spelling dan anderen? En gaan zij, ondanks veel oefenen, maar niet vooruit? Dan kan spellingmethode TaalExtra precies de juiste ondersteuning bieden. Door de samenwerking met dyslexiebehandelaren, leren kinderen met TaalExtra op een speelse manier stap voor stap beter lezen en spellen!

Hoe TaalExtra jou als leerkracht helpt

Als leerkracht wil je leerlingen zo goed mogelijk ondersteunen in het bereiken van de onderwijsdoelen op zorgniveau 2. TaalExtra kan hierin precies de juiste hulp bieden door middel van de per leerling gepersonaliseerde leerroute. Op deze pagina lees je alles over deze zorgvuldig opgebouwde spellingmethode.

Wil je TaalExtra onder de aandacht van de intern begeleider brengen? Via onderstaande link kan hij of zij meer lezen over hoe TaalExtra precies de juiste ondersteuning kan bieden in deze belangrijke functie.

Waarom TaalExtra als ondersteuning bij spellen en lezen?

Image 1

Ontwikkeld door game-ontwikkelaars en dyslexiebehandelaren

Een unieke samenwerking van Squla en dyslexiebehandelaren ZIEN in de Klas, Marant en RID.
De juiste combinatie van gespecialiseerde kennis die op een leuke, speelse manier wordt aangeboden.

Image 1

Een persoonlijke leerroute voor iedere leerling

Elk kind volgt een persoonlijke leerroute, waarbij stap voor stap de spellingregels worden behandeld. Iedere leerling start op zijn eigen niveau. Op basis van een tussentoets wordt telkens bepaald waar extra oefening nodig is.

Image 1

Ondersteund met handige hulpmiddelen

Bij TaalExtra krijgt het kind een pakket thuisgestuurd met handige hulpmiddelen voor bij de methode. In het pakket zitten een poster met stickers waarop zijn of haar voortgang kan worden bijgehouden en steunkaarten met alle spellingregels.

Aangepast op individuele behoeften

TaalExtra werkt niet met groepsniveaus, maar met persoonlijke leerroutes die perfect aansluiten bij het niveau van de leerling. Dat niveau wordt bepaald door middel van een instaptoets, die de leerling bij de start maakt. Zo wordt er precies bepaald bij welk onderdeel de leerling kan starten. Op die manier biedt TaalExtra de juiste focus én uitdaging!

TaalExtra is lesmethode-overstijgend

Net als bij Squla geldt ook voor TaalExtra dat alle spellen aansluiten bij alle lesmethodes van het Nederlandse basisonderwijs. Het maakt niet uit of je nu STAAL, Spelling in Beeld of Taal Actief gebruikt, TaalExtra kan altijd ingezet worden voor leerlingen die extra zorg nodig hebben.

Hoe is de TaalExtra methode ontwikkeld?

TaalExtra is gebaseerd op behandelmethodes van dyslexiebehandelaren Marant, RID en ZIEN in de Klas. Voor leerlingen die dyslexie blijken te hebben, is het makkelijker om door te stromen naar een dyslexiebehandeling. Het is namelijk bewezen dat kinderen die zwakker zijn in taal ook baat hebben bij deze methode.

TaalExtra bestellen: ouder vs. leerkracht

Als leerkracht merk jij het snelst op bij welke leerlingen taal en spelling knelpunten vormen, waardoor ouders of verzorgers hier op tijd van op de hoogte kunnen worden gebracht. TaalExtra kan hierbij precies de juiste ondersteuning bieden en door ouders besteld worden voor thuisgebruik. Voor jou als leerkracht is TaalExtra echter ook heel geschikt voor klassikaal gebruik: neem contact met ons op via onderstaande knop voor een passend aanbod.

Tips voor kinderen met spellingproblemen of dyslexie