10 manieren om uw kind te motiveren op Squla

Pim

Kinderen zijn vaak in het begin enthousiast over nieuwe spelletjes, maar na een paar weken is interesse er weer af. Dan is er ander spelletje dat ze graag zouden willen hebben. Squla spelen is leuk! Maar hoe zorg je ervoor dat het spelen op Squla leuk blíjft voor je kind? 10 tips om je kind te motiveren.

1. Het speelschema

Iedere maand staat er een nieuw speelschema klaar op Squla. Een leuke manier om je kind te motiveren.

Print het speelschema uit en hang het op een zichtbare plek, bijvoorbeeld de koelkast. Iedere keer als je kind op Squla speelt mag hij of zij een ster inkleuren of een sticker plakken. Op 5 of meer dagen van de week op Squla gespeeld? Je kind mag aan het eind van de week de 5 sterren omcirkelen!

U kunt het nieuwste speelschema vinden in uw ouderaccount en in het account van uw kind, of op onze website.

2. Spelen = muntjes sparen!

Iedere keer als je kind op Squla speelt, spaart hij of zij muntjes. En met deze muntjes kan je kind échte cadeautjes kopen, zoals een Intertoys-cadeaukaart, Squla-etui of supergave avatar. Ook kun je knutselcadeautjes bestellen en je muntjes doneren aan het goede doel!

Goed om te weten: ook als je kind op de apps voor mobiele telefoon of tablet speelt, spaart hij of zij muntjes. Speelt je kind vaak via de apps op Squla? Log eens in op de Squla-website op de computer, dan zie je of je kind al een cadeautje kan kopen met de gespaarde muntjes.

3. Ga naast je kind zitten tijdens het spelen op Squla

Leren wordt leuker wanneer iemand aanmoedigt en meekijkt. Ga eens naast je kind zitten terwijl hij of zij op Squla speelt. Zo krijg je goed inzicht in de denkwijze van je kind, en je kind wordt extra gemotiveerd door je betrokkenheid. Kinderen spelen vaak juist het vak waar ze al goed in zijn, je kan je kind op deze manier ook stimuleren eens een quiz te spelen in een moeilijker vak.

4. Oefenen op eigen niveau

Vindt je kind de quizzen op zijn of haar eigen groepsniveau te makkelijk of te moeilijk? Op Squla kunt u het groepsniveau gemakkelijk aanpassen. Zo kan je kind de lesstof uit het vorige jaar nog eens herhalen, of juist al een groep hoger proberen te oefenen. Het groepsniveau aanpassen kan in jouw ouderaccount en in het account van je kind. Zoek in onze veelgestelde vragen voor een uitgebreide uitleg.

5. Stuur uw kind een motiverend berichtje

Je kan je kind een bericht sturen vanuit jouw ouderaccount om je kind extra te motiveren! Log in op jouw account, klik op de naam van je kind en klik vervolgens op ‘Moedig aan!‘. Je kan dan zelf een leuk berichtje maken. Je kind ontvangt jouw berichtje in zijn of haar Squla account.

6. Steeds nieuwe spellen

Squla is voortdurend in ontwikkeling. Er wordt steeds nieuwe quizzen en games toegevoegd, waardoor het nooit saai wordt. Log regelmatig in om te zien welke quizzen erbij zijn gekomen.

De laatste toegevoegde quizzen staan onder Checkit! voor groep 4 t/m 8. Doe een quiz over de brandweer, uitvindingen, Vincent van Gogh, Kerstmis en meer. Ook nieuw: proefjes doen op Squla, in samenwerking met stichting C3.

Binnenkort voor groep 1 t/m 3: quizzen van Sil op School!

7. Kies een vast Squla-moment (‘het Squla-kwartiertje’)

Wanneer het spelen op Squla een gewoonte is, zal je kind vaker gaan spelen. Spreek bijvoorbeeld af dat je kind na het eten een kwartiertje op Squla oefent. Hierdoor weet je kind precies waar hij of zij aan toe is.

Weet je overigens dat kinderen langer gemotiveerd blijven wanneer ze iedere dag eventjes op Squla spelen dan wanneer ze 1 keer heel lang spelen? Laat je kind een paar quizzen per dag spelen, bij voorkeur in het onderwerp waarin ze die dag hebben geleerd op school.

8. Samen spelen is leuker!

Vanaf groep 4 kan je kind op Squla tegen andere kinderen, tegen vriendjes of tegen papa en mama spelen! De spelletjes zijn te vinden onder ‘Samen spelen’. Spelletje spelen met je kind? Kies voor de Om de beurt-quiz en speel tegen elkaar op eigen niveau!

9. Laat je kind Missies spelen

Onze quizzen zijn ook als Missie te spelen. In een missie staan de quizvragen als een serie na elkaar, en bouwt de nieuwe vraag op de vorige vraag. Beantwoord je kind een vraag fout dan komt deze later terug zodat hij of zij de vraag opnieuw kan beantwoorden. Missie uitgespeeld? Dan heeft je kind de stof écht onder de knie!

Handig: als je kind midden in een missie stopt met spelen dan kan hij of zij later bij precies dezelfde vraag verder gaan met spelen. Ook wanneer hij of zij eerst op de computer speelde en daarna op de tablet.

10. De beste beloning: een goed rapport!

Is je kind in sommige vakken minder sterk? Leg je kind uit dat wanneer een vak op school iets minder goed gaat, hij of zij hier beter in kan worden door ermee te oefenen. Alle vakken op Squla zijn opgesplitst in de verschillende onderdelen van alle vakken. Is je kind bijvoorbeeld wat minder goed in sommen met procenten, dan kan je kind precies dat onderdeel doen om extra te oefenen. Zo wordt je kind steeds beter, en het rapport ook!
Motivatie kinderen huiswerk

Tip: bespreek samen het Squla-rapport. Deze krijg je wekelijks in jouw e-mailbox en kan je vinden in jouw ouderaccount. Hierin ziet je kind en jij precies hoeveel voortgang je kind maakt.

Is je kind zijn of haar nickname vergeten? Vraag een nieuwe aan.

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuwe aan.

Heb je andere problemen met inloggen of wil je een vraag stellen aan ons service-team? Stuur een e-mail naar klantenservice@squla.nl.

Squla (pages)

Oefen het hele schooljaar door
met de motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!