Image

Is de appel groter als, of groter dan de aardbei?

Ezelsbruggetjes, wie gebruikt ze niet? Of het nu is om de windstreken te onthouden of om te weten wanneer je als of dan schrijft. Het is een handige manier om iets te onthouden. Extra handig: Squla heeft de 8 beste ezelsbruggetjes voor je op een rijtje gezet! Bekijk de filmpjes of download de posters.

Jou of jouw?

Wanneer schrijf je jou en wanneer schrijf je jouw? Bij deze woorden hoor je geen verschil, maar je schrijft het wél anders! Met dit ezelsbruggetje van Meester Jesper doe je dit nooit meer fout.

Teller of noemer?

De basis van rekenen met breuken begint met weten welk getal de teller én welk getal de noemer is. Meester Jesper leert je een trucje om de teller en de noemer nooit meer door elkaar te halen! Top hè?

Als of dan?

Het verschil tussen als en dan is lastig. Want is een appel nu groter als of groter dan een aardbei? Met dit ezelsbruggetje van Meester Jesper hoef je hier nooit meer over te wikken en te wegen!

Metriek stelsel

Hoeveel meter is 1 kilometer? En hoeveel meter is 10 decameter? Het rekenen met (lengte)maten vormt de basis voor rekenen met gewichten, inhoud en oppervlakte. Met deze tip van Meester Jesper heeft je kind dit rijtje snel onder de knie!

Met of zonder t?

Vind of vindt jij spelling een makkie? Wanneer schrijf je een werkwoord in de tegenwoordige tijd met of zonder t? Meester Jesper deelt een tip om deze spellingregel voortaan op rolletjes te laten lopen!

Groter of kleiner dan?

De rekentekens < en > lijken veel op elkaar, maar hebben een andere betekenis! De een staat voor groter dan, de ander voor kleiner dan. Meester Jesper deelt een ezelsbruggetje om deze rekentekens uit elkaar te houden!

Medeklinkers of klinkers?

Welke letters zijn klinkers? En welke medeklinkers? En hoe onthoud je welk woord voor welke letters staat? Meester Jesper leert je een steengoed ezelsbruggetje om de woorden uit elkaar te houden!

Dagen van de maand

Heeft augustus 30 of 31 dagen? Meester Jesper laat je een handig trucje zien om dit nóóit meer verkeerd te doen.

Juf Shelby legt uit waarom ezelsbruggetjes werken

Ezelsbruggetjes kunnen je helpen om dingen te onthouden. Juf Shelby legt uit hoe ezelsbruggetjes ooit ontstaan zijn, hoe ze je kind kunnen helpen én hoe je kind ook zelf een ezelsbruggetje kan verzinnen!

Word zelf een ezelsbruggenbouwer

Zelf een ezelsbruggetje verzinnen werkt het beste voor je kind! Het dwingt je kind namelijk om héél goed na te denken over hoe je de stof het beste kunt houden! Heeft je kind zo’n goed ezelsbruggetje bedacht? Maak dan samen een eigen poster en deel het met ons!

Verder oefenen met de lesstof?
Probeer Squla nu!