Engels leren in groep 6

Het is goed om al op een jonge leeftijd een nieuwe taal te leren. De uitspraak wordt makkelijker opgepakt en de algemene taalontwikkeling wordt gestimuleerd. Groep 5 stond vooral in het teken van het vertalen van Engelse woorden naar het Nederlands, In groep 6 gaat het vooral belangrijk worden dat ze ook van Nederlands naar Engels kunnen vertalen. Ook zullen ze een begin maken aan hoe je in het Engels de tijd aangeeft.

De basis van Engels in groep 6

Vorig schooljaar werden een hoop nieuwe woorden geleerd. In groep 6 gaan ze bij het vak Engels verder met het uitbreiden van de woordenschat. In dit jaar worden woorden zowel van Engels naar Nederlands als Nederlands naar Engels vertaald. Het spellen van het Engelse woord wordt een belangrijk onderdeel. Bij het vak taal wordt vanaf groep 6 gewerkt aan zinsdelen en het vervoegen van woorden. Deze kennis is belangrijk omdat ze nu ook Engelse zinnen gaan vertalen naar het Nederlands. Hierbij zullen ze erachter komen dat de grammatica regels anders zijn dan die van de Nederlandse taal. In groep 7 zullen ze verder gaan met zelf zinnen te formuleren.

Blogs over Engels in groep 6

Hoe leert mijn kind Engels in groep 6

In groep 6 zullen er wat vaker woorden die op elkaar lijken op hetzelfde moment aan bod komen. Het is niet meer voldoende om een woord te herkennen, maar woorden moeten echt uit het hoofd geleerd worden. Woorden die op elkaar lijken komen ook in de games en quizzen van Squla. Er zijn quizvragen waarbij een afbeelding in beeld komt waarbij gekozen kan worden uit woorden die erg op elkaar lijken (ice cream, ice cubes, ice hockey). Daarnaast zullen er ook vragen als deze op Squla te vinden zijn: wat betekent het Engelse woord ‘mug’? Waar het nederlandse woord ‘mug’ staat maar waar het juiste antwoord ‘beker’ is. Of woorden die hetzelfde worden uitgesproken maar anders worden geschreven (piece/peace).

Wat leert mijn kind in groep 6

Wat zijn de thema's in het Engels?
  • Woorden van Engels naar Nederlands
  • Woorden van Nederlands naar Engels
  • Lezen in het Engels
  • Spellen van Engelse woorden en makkelijke zinnen
  • Engels klokkijken

Tijd aangeven in het Engels

In groep 5 hebben kinderen zowel analoog als digitaal klokkijken geleerd. In groep 6 leren ze hoe ze in het Engels naar de tijd kunnen vragen en hoe ze de tijd moeten aangeven. Dit verschilt nogal met het Nederlands. Er worden af en toe andere termen gebruikt zoals bij het aangeven van de ochtend of middag (AM/PM). Bekijk onze infographic over Engels klokkijken of speel een Engelse proefquiz.

Vanaf groep 3 bieden we quizzen die in samenwerking met Cito zijn ontwikkeld. Zo kan je kind spelenderwijs ervaring opdoen met de vraagstelling uit de toetsen van Cito.

Bestel nu
Squla partners
Squla partners
Squla partners
Squla partners

Speel en leer thuis alle vakken van de basisschool

Tijdelijk met Squla-handdoek cadeau bij een jaarlidmaatschap!

Bestel nu