Engels leren in groep 5

De Engelse taal speelt een steeds grotere rol in onze samenleving. Het leren van meerdere talen, stimuleert tevens de algemene taalontwikkeling. Op veel scholen wordt er vanaf groep 5 aandacht besteed aan het vak Engels.

De basis van Engels in groep 5

Groep 5 staat vooral in het teken van het leren van Engelse woordjes. In dit jaar zullen ze vooral Engelse woorden moeten vertalen naar het Nederlands. Door het kijken van tv, luisteren van muziek, het spelen van games en het gebruik van internet, komen een hoop kinderen al voor groep 5 in aanraking met de Engelse taal. Vaak hebben deze kinderen een kleine voorsprong bij het vak Engels.

Blogs over Engels in groep 5

Hoe leert mijn kind Engels in groep 5

Op school zullen ze beginnen met het uitbreiden van de Engelse woordenschat. Het leren van de Engelse taal wordt per thema gedaan. Een van de eerste thema’s die kinderen in groep 5 behandelen is ‘eten en drinken’ (food, bread, cheese). Andere thema’s die aan bod komen in dit jaar zijn ‘mensen’ (nose, eyes, sister), ‘op straat’ (post office, left/right, cross over) en ‘wonen’ (living room, kitchen, chair). Dit zullen vooral woorden zijn waarmee mensen en situaties beschreven kunnen worden. In groep 6 zullen ze verder gaan met het uitbreiden van de Engelse woordenschat en leren ze klokkijken.

Wat leert een kind in groep 5

  • Woorden van Engels naar Nederlands
  • Woorden van Nederlands naar Engels
  • Spellen van Engelse woorden

Engelse woordenschat uitbreiden

Bij het leren van nieuwe Engelse woorden, komen een aantal woorden aan bod die veel weg hebben van het Nederlandse woord (peer/pear, knie/knee, kat/cat). Daarnaast worden ook een hoop nieuwe woorden geleerd. Om deze nieuwe woorden goed te onthouden, zullen ze vaak herhaald worden. In de games en quizzen van Squla kan dit geoefend worden. Woorden worden hierbij in verschillende vormen herhaald. De ene keer is er een afbeelding van een auto te zien en moet hierbij het Engelse woord gekozen worden, de andere keer is het Engelse woord te lezen en moet hierbij het juiste Nederlandse woord gekozen worden. Of er komt een afbeelding in beeld waarbij het Engelse woord getypt moet worden. Probeer zelf eens een Engelse proefquiz.

Vanaf groep 3 bieden we quizzen die in samenwerking met Cito zijn ontwikkeld. Zo kan je kind spelenderwijs ervaring opdoen met de vraagstelling uit de toetsen van Cito.

Bestel nu
Squla partners
Squla partners
Squla partners
Squla partners

Speel en leer thuis alle vakken van de basisschool

Tijdelijk met Squla-handdoek cadeau bij een jaarlidmaatschap!

Bestel nu