Dyslexie of moeite met spelling?

Word spelenderwijs beter in taal, spelling en lezen: schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang korting bij de lancering van onze nieuwe methode op 1 augustus 2018.

Nieuwsbrief

Nieuw: Dyslexie- en spellingmethode Taalplus

Bijna 20% van de kinderen op de basisschool heeft moeite met taal, spelling en lezen. Voor deze kinderen wordt het speciale dyslexie en spellingvak Taalplus ontwikkeld door Squla, gebaseerd op de dyslexiemethode Leren Lukt, van ZIEN in de Klas, een team van orthopedagogen met ruime ervaring op het gebied van onder andere dyslexie.

Taalplus kan gebruikt worden vanaf het einde van groep 2 t/m groep 8. Uiterlijk op 1 augustus 2018 zal de methode worden opgeleverd. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze Taalplus-nieuwsbrief en ontvang korting bij de lancering.

Hoe herken je dyslexie bij je kind?

Dyslexie komt voor bij ongeveer 5% tot 10% van de kinderen op de basisschool. Dat kan een deuk opleveren in het zelfvertrouwen van je kind en resulteert in lagere scores op de toetsen. Dyslexie is vaak te herkennen aan de volgende kenmerken:

 • Je kind heeft moeite met klanken als eu, uu en ui
 • Je kind leest langzaam en draait letters als de b en de d vaak om
 • Je kind heeft moeite met het automatiseren van het onderscheid tussen ei-ij, i-ie, ch-g
 • Je kind haalt begrippen als voor/achter en links/rechts door elkaar
 • Je kind heeft moeite met het aanleren van liedjes of rijmpjes
 • Je kind vindt het lastig om rijtjes, spellingregels en soms ook tafels te onthouden

Niet ieder kind ondervindt dezelfde problemen en kinderen met een hoge intelligentie kunnen het vaak ook goed verbergen.
De Taalplus-methode van Squla is gebaseerd op de dyslexiemethode Leren Lukt, ontwikkeld door ZIEN in de Klas. Deze methode wordt gebruikt bij dyslexiebehandelingen van verschillende behandelinstituten.

Dit betekent niet dat alleen deze kinderen er profijt van hebben. De methode belooft verbetering bij kinderen met dyslexie of moeite met spelling, taal en lezen. Taalplus is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. De instaptoets bepaalt bij welk onderdeel je kind het beste kan starten.

Op 1 augustus wordt de dyslexie- en spellingmethode gelanceerd. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze Taalplus-nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Wat houdt de dyslexie- en spellingmethode Taalplus van Squla in?

Op Squla leert je kind in alle vakken van de basisschool, ook in spelling, taal en begrijpend lezen. Voor sommige kinderen is dat niet genoeg. Zij hebben moeite met taal of hebben dyslexie waardoor de reguliere onderwijsvorm voor problemen zorgt. Met de onderstaande hulpmiddelen, tools en quizzen van Leren Lukt, kan je kind extra oefenen. Hierbij wordt de focus gelegd op klanken, woordenschat en spelling.

 • Instaptoets - kom erachter waar je kind moeite mee heeft en aan welke onderdelen hij of zij kan werken.
 • Flitsen - om snelheid te oefenen in het spellen kan onbeperkt met flitsklanken en flitswoorden worden geoefend
 • Dictee - een speciaal vraagtype dat de taalvaardigheid vergroot en feedback geeft op gemaakte fouten
 • Geheugensteuntje - ben je een spellingregel vergeten? Roep de spellingregel even op en je kan weer verder.
 • Uitlegvideo's - heeft je kind moeite met bepaalde spellingsregels? Wij leggen het uit op een rustige en leuke manier.
 • Thuispakket - spellingsboei van ZIEN in de Klas, spellingkompas, schatkaart met levels en bonusstickers
 • Voorlezen - indien je ook Squla hebt of besteld: een voorleesfunctie voor alle vragen in alle vakken op het Squla platform

Lees verder op ons blog

Inschrijven nieuwsbrief Taalplus

Blijf op de hoogte van dyslexie- en spellingmethode Taalplus en ontvang korting bij het verschijnen.

De experts achter methode Taalplus

De dyslexie- en spellingmethode Taalplus wordt ontwikkeld door de game-developers van Squla en ZIEN in de Klas; een team van orthopedagogen met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van dyslexie. Zij ontwikkelden Leren Lukt, een dyslexiemethode die is gebaseerd op inzichten uit de wetenschap en praktijk. Squla heeft meer dan 8 jaar ervaring op het gebied van gamification van lesstof.

Meer blogs

Jay (11 jaar): "Ik speel meestal ‘s avonds na het eten een halfuurtje. Spelling zelf vind ik saai, maar op Squla is geen enkel vak saai!"
Vader Patrick Remie: "Top, het gaat nu al beter met onze zoon. Dat al na een paar weken."
Leerkracht Eric de Bruijn: "Wanneer leren leuk wordt, leren kinderen veel meer!"

Heb je nog vragen?

Wij beantwoorden ze graag. Staat je vraag er niet tussen dan kun je onze uitgebreide FAQ bekijken of een bericht sturen naar info@squla.nl.

Hoe is de Taalplus methode ontwikkeld?

Taalplus is gebaseerd op de behandeling die kinderen krijgen wanneer ze een dyslexiediagnose hebben. Het is echter bewezen dat kinderen die zwakker zijn in taal ook baat hebben bij deze methode.


Waarom kan ik niet nu al met de dyslexie- en spellingmethode Taalplus beginnen?

We zijn nog bezig met het maken van de nieuwe methode. Deze zal in de zomervakantie volledig gemaakt en getest zijn. Wanneer de methode wordt gelanceerd wordt je direct op de hoogte gebracht en kan je kind aan de slag.


Op welke apparaten kun je Squla spelen?

Je kunt Squla spelen op de computer, tablet en mobiele telefoon. Je hebt hier alleen internet voor nodig. Onze website functioneert het best op een moderne browser, zoals Google Chrome of Mozilla Firefox. De Squla app werkt op alle tablets met Android 5.0 of hoger of iOS7 of hoger. Taalplus zal in eerste instantie alleen op de computer te spelen zijn, maar we streven ernaar om deze zo snel mogelijk beschikbaar te maken op de app.

Hoe werken deze lidmaatschappen?

Lidmaatschappen op Squla zijn doorlopende abonnementen. Na de contractperiode kun je via je ouderaccount opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand.


Kan ik de dyslexie- en taalmodule ook kopen als ik al lid ben?

Leden kunnen de dyslexie- en spellingmethode kan ook door leden worden besteld. Stuur een mail naar info@squla.nl om deze met korting aan je account toe te laten voegen per 1 augustus. Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief hierboven.


Kan ik Taalplus ook per maand bestellen?

Nee, het niet mogelijk om de dyslexie- en spellingmethode per maand te bestellen. De methode is zal alleen resultaat bieden wanneer deze minstens een jaar wordt gespeeld. Om die reden kun je de methode alleen per jaar bestellen.

Voor welke groep is de dyslexie-en taalmodule bedoeld?

De dyslexie- en spellingmethode is bedoeld voor kinderen vanaf het einde van groep 2 tot en met groep 8. De instaptoets bepaalt welke bij welk onderdeel je kind kan starten.


Hoe zeg ik Squla en de dyslexie- spellingmethode op?

Indien je binnen 30 dagen na het afsluiten van het lidmaatschap wil opzeggen dan kun je ons een e-mail sturen of gebruikmaken van het ontbindingsformulier. Zeg je later op dan loopt je lidmaatschap nog tot het einde van je contractperiode. Daarna is deze maandelijks opzegbaar.


Heb je nog vragen?

Je kunt ons bereiken via info@squla.nl. We streven ernaar om je e-mail binnen 2 werkdagen te beantwoorden.