Dyslexie of moeite met taal?

Word spelenderwijs beter in taal, spelling en lezen: schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang korting bij de release van onze nieuwe methode op 1 augustus 2018.

Nieuwsbrief

Nieuw: Dyslexie- en taalmethode Taalplus

Bijna 20% van de kinderen op de basisschool heeft moeite met taal, spelling en lezen. Voor deze kinderen wordt de speciale dyslexie- en taalmethode Taalplus ontwikkeld door Squla en een team van orthopedagogen met ruime ervaring op het gebied van dyslexiebehandeling. Taalplus kan gebruikt worden vanaf het einde van groep 2 t/m groep 8. Uiterlijk op 1 augustus 2018 zal de methode worden opgeleverd. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze Taalplus-nieuwsbrief en ontvang korting bij de release.

Wist je dat veel dyslectische kinderen beelddenkers zijn? Dit betekent dat ze bij het denken aan een woord (bijv. ‘bloem’) geen letters, maar een beeld in hun hoofd zien.

Hoe herken je dyslexie bij je kind?

Dyslexie komt voor bij ongeveer 5% tot 10% van de kinderen op de basisschool. Dat kan een deuk zijn in het zelfvertrouwen van je kind en resulteert in lagere scores op de toetsen. Dyslexie is vaak te herkennen aan de volgende

 • Je kind heeft moeite met klanken and eu, uu en ui
 • Je kind leest langzaam en draait letters als de b en de d vaak om
 • Je kind heeft moeite met het automatiseren van het onderscheid tussen ei-ij, i-ie, ch-g
 • Je kind haalt begrippen als voor/achter en links/rechts door elkaar
 • Je kind heeft moeite met het aanleren van liedjes of rijmpjes
 • Je kind vindt het lastig om rijtjes, spellingregels en soms ook tafels te onthouden

Niet ieder kind ondervindt dezelfde problemen en kinderen met een hoge intelligentie kunnen het vaak ook goed verbergen. De Taalplus-methode van Squla is gebaseerd op een dyslexie-behandeling. Dit betekent niet dat alleen deze kinderen er profijt van hebben. De methode belooft verbetering bij kinderen met dyslexie of moeite met spelling, taal en lezen. Taalplus is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. De instaptoets bepaalt welke bij welk onderdeel je kind het beste kan starten.

Op 1 augustus wordt de dyslexie- en taalmethode geleverd. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze Taalplus-nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Wat houdt de dyslexie- en taalmethode Taalplus van Squla in?

Op Squla leert je kind in alle vakken van de basisschool, ook in spelling, taal en begrijpend lezen. Voor sommige kinderen is dat niet genoeg. Zij hebben moeite met taal of hebben dyslexie waardoor de reguliere onderwijsvorm voor problemen zorgt. Met de onderstaande tools, quizzen en hulpmiddelen kan je kind extra oefenen. Hierbij wordt de focus gelegd op klanken, woordenschat en spelling.

 • Instaptoets - kom erachter waar je kind moeite mee heeft en aan welke onderdelen hij of zij kan werken.
 • Flitsen - om snelheid te oefenen in het spellen kan onbeperkt met flitsvragen worden geoefend
 • Dictee - een speciaal vraagtype dat de taalvaardigheid vergroot
 • Geheugensteuntje - ben je een spellingregel vergeten? Roep de spellingregel even op en je kan weer verder.
 • Uitlegvideo's - heeft je kind moeite met bepaalde spellingsregels? Wij leggen het uit op een rustige en leuke manier.
 • Thuispakket - spellingkubus van Zien in de Klas, spellingkompas, schatkaart met levels en bonusstickers
 • Voorlezen - Indien je ook Squla hebt of besteld: een voorleesfunctie voor alle vragen in alle vakken op het Squla platform

Lees verder op ons blog

Inschrijven nieuwsbrief Taalplus

Blijf op de hoogte van dyslexie- en taalmethode Taalplus en ontvang korting bij het verschijnen.

De experts achter methode Taalplus

De dyslexie- en taalmethode Taalplus wordt ontwikkeld door de game-developers van Squla en orthopedagogen met ruime ervaring in dyslexiebehandeling. Squla heeft meer dan 8 jaar ervaring op het gebied van gamification van lesstof. De Taalplus-methode is gebaseerd op de inzichten uit de wetenschap en praktijk.

Jay (11 jaar): "Ik speel meestal ‘s avonds na het eten een halfuurtje. Spelling zelf vind ik saai, maar op Squla is geen enkel vak saai!"
Vader Patrick Remie: "Top, het gaat nu al beter met onze zoon. Dat al na een paar weken."
Leerkracht Eric de Bruijn: "Wanneer leren leuk wordt, leren kinderen veel meer!"

Heb je nog vragen?

Wij beantwoorden ze graag. Staat je vraag er niet tussen dan kun je onze uitgebreide FAQ bekijken of een bericht sturen naar info@squla.nl.

Hoe is de Taalplus methode ontwikkeld?

Taalplus is gebaseerd op de behandeling die kinderen krijgen wanneer ze een dyslexiediagnose hebben. Het is echter bewezen dat kinderen die zwakker zijn in taal ook baat hebben bij deze methode.


Waarom kan ik niet nu al met de dyslexie- en taalmethode Taalplus beginnen?

We zijn nog bezig met het maken van de nieuwe methode. Deze zal in de zomervakantie volledig gemaakt en getest zijn. Wanneer de methode wordt gelanceerd wordt je direct op de hoogte gebracht en kan je kind aan de slag.


Op welke apparaten kun je Squla spelen?

Je kunt Squla spelen op de computer, tablet en mobiele telefoon. Je hebt hier alleen internet voor nodig. Onze website functioneert het best op een moderne browser, zoals Google Chrome of Mozilla Firefox. De Squla app werkt op alle tablets met Android 5.0 of hoger of iOS7 of hoger. Taalplus zal in eerste instantie alleen op de computer te spelen zijn, maar we streven ernaar om deze zo snel mogelijk beschikbaar te maken op de app.

Hoe werken deze lidmaatschappen?

Lidmaatschappen op Squla zijn doorlopende abonnementen. Na de contractperiode kun je via je ouderaccount opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand.


Kan ik de dyslexie- en taalmodule ook kopen als ik al lid ben?

Leden kunnen de dyslexie- en taalmethode kan ook door leden worden besteld. Stuur een mail naar info@squla.nl om deze met korting aan je account toe te laten voegen per 1 augustus. Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief hierboven.


Kan ik Taalplus ook per maand bestellen?

Nee, het niet mogelijk om de dyslexie- en taalmethode per maand te bestellen. De methode is zal alleen resultaat bieden wanneer deze minstens een jaar wordt gespeeld. Om die reden kun je de methode alleen per jaar bestellen.

Voor welke groep is de dyslexie-en taalmodule bedoeld?

De dyslexie- en taalmethode is bedoeld voor kinderen vanaf het einde van groep 2 tot en met groep 8. De instaptoets bepaalt welke bij welk onderdeel je kind kan starten.


Hoe zeg ik Squla en de dyslexie- taalmethode op?

Indien je binnen 30 dagen na het afsluiten van het lidmaatschap wil opzeggen dan kun je ons een e-mail sturen of gebruikmaken van het ontbindingsformulier. Zeg je later op dan loopt je lidmaatschap nog tot het einde van je contractperiode. Daarna is deze maandelijks opzegbaar.


Heb je nog vragen?

Je kunt ons bereiken via info@squla.nl. We streven ernaar om je e-mail binnen 2 werkdagen te beantwoorden.