Squla voor groep 1 t/m 3

Squla is een online oefenprogramma voor kinderen op de basisschool. Voor kinderen in de groepen 1 t/m 3 heeft Squla drie ‘vakken’: taal, rekenen en de Wereld. Hiermee leert je kleuter spelenderwijs tellen, letters herkennen, rijmen, sommetjes maken en meer. Squla is afgestemd op de belevingswereld van de jongste kinderen en bevat extra veel beeld en geluid, zodat je kind ook alleen kan spelen. Achter de computer, in het restaurant, op de achterbank… Squla is zowel via de website te spelen als op een tablet via de Squla app (gratis te downloaden voor iPhone en Android).

Squla Junior, Memory, Rekenen, groep 3_2

Demo

Rekenen

Met Squla kunnen kinderen onder andere oefenen met de quizzen in resultatief tellen, meten & maten, optel- & aftreksommen en splitsen. Daarnaast zijn er leuke spelletjes als Memory en Bubbelprikker waarmee getallen en sommen geoefend kunnen worden. Of kijk een eens filmpje over rekenen. Je kind raakt niet uitgespeeld.

Taal

In de groepen 1 t/m 3 kunnen kinderen in Squla aan de slag met verschillende aspecten van taal. Zo kan er geoefend worden met rijmen, letterherkenning, zinsbouw en lezen. Ook in de games  Memory en Bubbelprikker oefent je kind spelenderwijs in taal.

De Wereld

Bij het onderdeel de Wereld (in de hogere klassen wordt dit wereldorientatie genoemd) gaan kinderen aan de slag met quizzen die te maken hebben met de wereld om ons heen. Zo zijn er vragen over de verschillende seizoenen, sprookjes, dieren, de brandweer en het lichaam.

Oefen per vak op het juiste niveau

Met Squla is het mogelijk om voor elk vak apart te bepalen op welk niveau je kind speelt. Pas gemakkelijk het groepsniveau aan als je kind bijvoorbeeld op een hoger niveau wil rekenen of een lager niveau nog even wat taal wil oefenen.

Bestel nu

Cito

Spelers in groep 3 kunnen quizzen met Cito-vragen spelen in de volgende onderdelen:

  • Rekenen & wiskunde
  • Spelling
  • Woordenschat
  • Begrijpend luisteren
Cito en Squla vakken

Muntjes en cadeautjes

Met het spelen van de quizzen en games verdient je kind muntjes. Deze kan je kind inruilen voor online kleurplaten, coole avatars en écht cadeautjes in de Squla cadeaushop. Bijvoorbeeld een bioscoopbon, Intertoysbon, kaartspel tablethoes, etui, een app voor op tabel of mobiel… Extra motivatie om nog even verder te spelen en leren!

Squla Junior, puzzel_3

Filmpjes

Extra uitleg nodig over een lastig onderwerp of gewoon leuke uitlegfilmpjes bekijken? Geen nood! Op Squla vind je allerlei handige uitlegfilmpjes die haarfijn die moeilijke rekenregel of spellingregel uitleggen. Meer filmpjes bekijken? Klik hier.

Bestel nu